• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Interpol: Amenintarea terorista nu a fost niciodata atat de puternica

Interpol: Amenintarea terorista nu a fost niciodata atat de puternica

Amenintarea terorista nu a fost niciodata atat de puternica, a apreciat luni Mireille Ballestrazzi, presedinta Interpol, intr-un discurs sustinut la a 83-a Adunare Generala anuala a Organizatiei, care se desfasoara pana vineri la Monaco, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

In total 88 de ministri si peste 1.000 de delegati reprezentand 166 de tari membre asista la aceasta reuniune a politiilor din intreaga lume care urmeaza sa desemneze un nou secretar general al Organizatiei, in locul lui Ronald Noble, care a efectuat trei mandate.
 
Intr-o scurta ceremonie de deschidere a lucrarilor, luni, presedinta Interopl i-a indemnat pe politisti sa marcheze "centenarul cooperarii internationale in domeniul politiei".
 
In ultimii 100 de ani, populatia mondiala a crescut de patru ori si au aparut noi tensiuni geopolitice, a subliniat ea. "Infractionalitatea a prosperat pe acest teren fertil", a apreciat Ballestrazzi.
 
"Grupari criminale s-au structurat ca multinationale ale crimei, iar flexibilizarea controalelor la frontiere le-a facilitat deplasarea", a insistat ea.
 
"Amenintarea terorista nu a fost niciodata atat de puternica, iar criminalitatea cibernetica se propaga in tot spatiul virtual", a adaugat ea.
 
Interpolul are in prezent o baza de date cu 155.000 de inregistrari cu infractori internationali cunoscuti de serviciile de politie, persoane disparute si cadavre, intre altele. Fisierul organizatiei cu pasapoarte pierdute sau furate, creat dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, are 40 de milioane de intrari.

4 noiembrie 2014 09:11
Modifică setările cookies