• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Inundatii si rafale puternice de vant, in vestul si nordul Marii Britanii

Inundatii si rafale puternice de vant, in vestul si nordul Marii Britanii

Ploile severe, rafalele de vant violente si valurile puternice au provocat vineri inundatii in sud-vestul Angliei, in tara Galilor si Scotia, autoritatile britanice indemnandu-i pe locuitori sa nu se apropie de litoral.

In timp de valuri enorme lovesc coastele tarii, Agentia britanica pentru Mediu a avertizat ca plimbarile pe litoral ar putea fi "extrem de periculoase".
 
In apropiere de Plymouth, in Devon (sud-vestul Angliei), echipele de salvare incercau sa gaseasca un tanar, in varsta de 18 ani, disparut joi, dupa ce a parasit domiciliul sau pentru a fotografia intemperiile.
 
La Burry Port, in sudul tarii Galilor, zeci de curiosi veniti sa vada marea au fost rugati de politie sa se indeparteze de litoral. Acest oras a fost lovit vineri dimineata de valuri imense si rafale de vant care depaseau viteza de 112 kilometri pe ora.
 
"Oamenii isi pun viata in pericol ramanand acolo", a subliniat purtatorul de cuvant al autoritatilor locale, Ron Cant.
 
"Ei nu-si dau seama ce ascund aceste valuri. Ele aduc multe pietre si le arunca violent", a afirmat Cant, adaugand ca "pietre care atingeau o greutate de 50 de kilograme" au fost "aruncate (de valuri) intr-o parcare".
 
Alerte de inundatii puternice au fost decretate in comitatele Gloucestershire si Dorset (sud-vest), precum si in tara Galilor, unde au fost evacuati mai multi locutori, ca masura de precautie.
 
In Irlanda de Nord, zonele de litoral au fost inundate, in timp de Belfastul, relativ, nu a fost afectat de intemperii. Conditiile meteorologice au determinat Guvernul britanic sa convoace comitetul de urgenta Cobra.
 
Marea Britanie este afectata de ploi si rafale de vant puternice in ultimele doua saptamani. De asemenea, inundatii puternice au loc in Bretagne, in nord-vestul Frantei.

4 ianuarie 2014 09:56
Modifică setările cookies