• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iohannis, dupa CSAT: Am evaluat conflictul din Ucraina, langa granitele noastre sunt ucisi oameni

Iohannis, dupa CSAT: Am evaluat conflictul din Ucraina, langa granitele noastre sunt ucisi oameni

Presedintele Klaus Iohannis a scris marti pe Facebook ca in CSAT s-a evaluat conflictul din Ucraina, aratand ca dupa mai bine de o jumatate de secol de pace, in apropierea granitelor noastre sunt ucisi oameni, iar Romania are tot interesul ca acest conflict sa se rezolve in mod pasnic. 

"Dupa mai bine de o jumatate de secol de pace, in apropierea granițelor noastre sunt uciși oameni. Altii isi parasesc satele in cautarea unui refugiu. Romania se afla la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a inceput anul trecut modificarea granitelor stabilite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial", a scris seful statului pe Facebook.

Potrivit lui Klaus Iohannis, "avem tot interesul ca orice conflict din aceasta parte a Europei sa se rezolve pe cale pasnica". 

Presedintele Iohannis mentioneaza faptul ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii s-a evaluat conflictul din Ucraina si efectele lui in regiune. 

"Am reconfirmat angajamentele asumate de Romania in cadrul parteneriatelor noastre strategice", a mai afirmat Klaus Iohannis pe Facebook.

150 de militari portughezi si patru avioane F16 vor stationa la vara in Romania. Decizia a fost luata tot de CSAT, care s-a reunit marti pentru prima data de cand presedintele Klaus Iohannis a preluat mandatul.


3 martie 2015 19:00
Modifică setările cookies