• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iohannis: Guvernul de la Chisinau, o solutie de compromis. Nu putem dicta R. Moldova ce sa faca

Iohannis: Guvernul de la Chisinau, o solutie de compromis. Nu putem dicta R. Moldova ce sa faca

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca guvernul de la Chisinau reprezinta o solutie de compromis, precizand ca Romania nu trebuie sa dicteze R. Moldova ce are de facut, ci doar sa exprime o optiune.

Intrebat daca Guvernul Gaburici votat cu sprijinul comunistilor reprezinta o solutie buna, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este "bine ca exista un guvern, fiindca aceasta tranzitie a durat mult".
 
"Am spus-o si raman la parerea mea: varianta pe care am vazut-o noi cea mai buna ar fi fost ca partidele proeuropene care au fost votate de o majoritate sa formeze acest guven. Nu a fost si s-a ajuns la aceasta solutie de compromis", a afirmat seful statului.
 
Iohannis a spus ca marti, in cadrul vizitei pe care o va face la Chisinau, isi va exprima speranta ca "acest nou guvern cu un prim-ministru tanar, antreprenor, va duce Moldova mai departe, in directia vest".

Republica Moldova are un nou Guvern, dupa ce programul si Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputati, in contextul in care avea nevoie de votul majoritatii simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni.

20 februarie 2015 07:19
Modifică setările cookies