• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iohannis: Masurile antiterorism sa se aplice fara diferente intre tarile Schengen si celelalte

Iohannis: Masurile antiterorism sa se aplice fara diferente intre tarile Schengen si celelalte

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, dupa Consiliul European, ca masurile antiteroriste capata o noua dimensiune si relevanta politica dupa atentatul din Franta si ca acestea trebuie aplicate in interiorul UE, fara diferente intre tarile din spatiul Schengen si cele din afara lui.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca o tema importanta a discutiilor a constituit-o continuarea luptei impotriva terorismului, cu atat mai mult dupa atentatul tragic de la Paris, acest subiect capatand o noua relevanta si dimensiune politica.
 
In numele Romaniei, am adoptat o declaratie privind masurile de combatere a terorismului. Acestea vizeaza securitatea cetatenilor, prevenirea radicalismului, cooperarea cu partenerii internationali”, a spus Iohannis.
 
El a mai precizat ca Romania a sustinut masurile destinate crearii instrumentelor pentru apararea cetatenilor Uniunii si consolidarea cooperarii in format european.
 
Sustinem de asemenea cooperarea cu partenerii din afara Uniunii, pentru contracararea acestor amenintari, utilizand la maxim cadrul deja existent. Am insistat ca masurile aplicate sa nu creeze noi diviziuni in interiorul Uniunii. Este nevoie de o abordare cuprinzatoare care sa valorifce sentimentul extraordinar de solidaritate de dupa atentatul de la Paris si sa evite ostracizarea uneia sau alteia dintre comunitati”, a precizat Iohannis.
 
El a mai afirmat ca, la discutii, a subliniat ”necesitatea pastrarii unui echilibru intre libertatile fundamentale precum pastrarea principiului liberei circulatii a persoanelor in interiorul Uniunii, respectarea legislatiei si responsabilitatea pe care o avem de a asigura securitatea cetateniltor”.
 
”Masurile noastre nu trebuie sa creeze noi bariere, ci trebuie aplicate coerent in interiorul frontierelor Uniunii Europene, fara diferente de tratament intre statele membre Schengen si cele non-Schengen”, a mai spus Klaus Iohannis.

13 februarie 2015 08:14
Modifică setările cookies