• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iranul saluta tonul pozitiv si constructiv al lui Barack Obama

Iranul saluta tonul "pozitiv si constructiv" al lui Barack Obama

Noul presedinte iranian, Hassan Rowhani, a salutat tonul "pozitiv si constructiv" al omologului sau Barack Obama si spera la "mici pasi" diplomatici intre cele doua guverne inamice, intr-un interviu difuzat miercuri in Statele Unite, transmite AFP.

La NBC, Rowhani a repetat de asemenea ca tara sa nu cauta sa obtina arma nucleara si asigura ca Guvernul sau dispune de "suficienta marja de manevra politica pentru a rezolva aceasta problema" care plaseaza Iranul sub un regim strict de sanctiuni occidentale. 

In acest prim interviu pentru o televiziune americana, dupa preluarea functiei la inceputul lui august, Rowhani a confirmat ca Obama i-a adresat o scrisoare in aceasta vara. 

"M-a felicitat pentru reusita mea in alegeri si a evocat anumite subiecte de interes", a precizat noul lider, care a preluat succesiunea de la ultraconservatorul Mahmoud Ahmadinejad si a adoptat un ton aparent mai conciliator decat acesta din urma. 

"Am raspuns acestei scrisori. I-am multumit si am exprimat punctul de vedere al Republicii Islamice Iran (...). Din punctul meu de vedere, tonul scrisorii era pozitiv si constructiv", a explicat Rowhani.

Washington si Teheran au rupt relatiile diplomatice dupa revolutia islamica din 1979. 


20 septembrie 2013 10:47
Modifică setările cookies