• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Israelul a plasat pe orbita un nou satelit de spionaj ce vizeaza Iranul

Israelul a plasat pe orbita un nou satelit de spionaj ce vizeaza Iranul

Un nou satelit israelian de spionaj a fost plasat pe orbita joi, a anuntat Ministerul Apararii, cu scopul de a consolida mijloacele israeliene de supraveghere a activitatile inamicului iranian, relateaza AFP.

Satelitul de observare Ofek 10, care a fost lansat in spatiu miercuri seara, cu ajutorul unei rachete cu raza lunga de actiune de tip Shavit, este mai performant decat modelele anterioare, prezentand capacitatea de a "sari" de la o tinta la alta, in loc de a "matura" zone, au declarat oficiali de la minister pentru presa. 

Ministrul Apararii Moshe Yaalon a declarat ca Ofek 10 va permite o "mai buna gestionare a amenintarilor apropiate si indepartate, la orice ora (...) si in orice conditii meteorologice". 

Israelul, considerat singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, lucru pe care autoritatile nu l-au confirmat niciodata in mod explicit, suspecteaza Iranul ca vrea, sub acoperirea programului sau nuclear civil, sa se doteze cu arma atomica.  Teheranul dezminte in termeni categorici aceste acuzatii.


10 aprilie 2014 11:51
Modifică setările cookies