• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Israelul, posibila operatiune militara impotriva Gaza

Israelul, posibila operatiune militara impotriva Gaza

Liderii israelieni si analistii considera din ce in ce mai probabila o operatiune militara impotriva teritoriului palestinian, dupa o noua escaladare a violentelor la frontiera dintre Fasia Gaza si Israel, a doua in decurs de o luna, relateaza AFP. 

Inca din noaptea de luni spre marti, aviatia israeliana a lansat trei raiduri impotriva unor obiective situate in Fasia Gaza, fara a provoca victime, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene si martorilor oculari.  Potrivit unei purtatoare de cuvant a armatei israeliene, aviatia a atacat un depozit de armament din centrul teritoriului palestinian si alte doua locuri de lansare de rachete din nord. 

Ostilitatile au izbucnit sambata dupa un tir de racheta antitanc lansat impotriva unui vehicul al armatei israeliene la granita cu enclava palestiniana. Sase palestinieni, patru civili si doi combatanti, potrivit unor surse medicale palestiniene, au fost ucisi si aproximativ 30 au fost raniti in confruntarile care au urmat. Cel putin opt israelieni, dintre care patru soldati au fost raniti.  Acest nou acces de violenta l-a determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu sa afirme ca este "pregatit de escalada".


13 noiembrie 2012 06:00
Modifică setările cookies