• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iubitorii de plante din California au sansa de a vedea o floare care infloreste o data la 100 de ani

Iubitorii de plante din California au sansa de a vedea o floare care infloreste o data la 100 de ani

Persoanele care viziteaza Gradina Botanica de la Universitatea Berkeley din Los Angeles au sansa de a vedea in direct, in aceste zile, inflorescenta spectaculoasa a unei plante sud-americane care infloreste o data la 100 de ani, informeaza Reuters.

Puya raimondii, o planta denumita si "Regina Anzilor", a inceput sa infloreasca in Gradina Botanica de la Universitatea Berkeley din California. Aceasta planta infloreste foarte rar, aproximativ la 80 sau 100 de ani in salbaticie, insa exemplarul din California a inflorit la doar 24 de ani dupa ce a fost plantata.
 
Aceasta este cea de-a doua Puya raimondii care infloreste in Gradina Botanica a Universitatii Barkeley. Primul exemplar din aceasta gradina a inflorit la sfarsitul anilor '80, iar acel eveniment a atras mii de vizitatori.
 
La baza, aceasta planta inalta, verde, arata ca o coroana de palmier. Din centrul acestei baze se ridica un lujer foarte inalt, care seamana cu un cactus si are lungimea unei placi de surfing.
 
Puya raimondii este polenizata de o varietate de pasari, iar reprezentantii universitatii californiene se asteapta ca aceasta sa creasca pana la o inaltime de 30 de picioare (9,1 metri). Inflorescenta principala cuprinde pana la 30.000 de flori mai mici.
 
Planta a crescut dintr-o samanta adusa la aceasta gradina botanica in 1990 din Bolivia si face parte din randul celor mai inalte specii din lume din familia Bromeliaceae. Vizitatorii pot sa ii admire inflorescenta de pe o platforma din lemn construita in Gradina Botanica a Universitatii Berkeley.

6 iunie 2014 11:47
Modifică setările cookies