• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iubitorii Festivalului Enescu construiesc Tara lui Enescu , duminica, in Capitala

Iubitorii Festivalului Enescu construiesc "Tara lui Enescu", duminica, in Capitala

Iubitorii Festivalului "George Enescu" sunt asteptati, duminica, de la ora 17.00, in Piata Roma din Centrul vechi al Capitalei sa construiasca "Tara lui Enescu", prin montarea unei expozitii de fotografii, care arata "locuri frumoase, oameni buni si valori care fac Romania sa creasca".

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, fotografiile sunt oferite de catre colaboratorii contului de Facebook "273 de locuri pe care sa le vezi inainte sa pleci din Romania" si sunt decupate in forma de piese de puzzle, iar participantii la eveniment vor avea ocazia sa le monteze.
 
Fiecare imagine are un titlu care corespunde unei valori promovate prin proiectul derulat in acest an de Festivalul "George Enescu" - Bucurestiul Creativ - care urmareste transformarea Capitalei intr-un spatiu magic, al creativitatii si al valorilor.
De asemenea, gardul fostului Magazin Bucuresti va fi acoperit cu un banner urias al Festivalului "George Enescu" si al Bucurestiului Creativ.
 
La final, va rezulta o compozitie originala, cu imagini ale unora dintre cele mai frumoase locuri din Romania.
 
Proiectul, realizat in cadrul unui parteneriat intre Festivalul "George Enescu", echipa "273 de locuri pe care sa le vezi inainte sa pleci din Romania" si OMA Vision, va putea fi vizitat, admirat si fotografiat in Piata Roma in perioada 15-28 septembrie. Accesul la aceasta expozitie este liber.
 
"Tara lui Enescu" este un proiect prezentat in cadrul Bucurestiului Creativ. Bucurestiul creativ este un concept care isi propune sa transforme Capitala intr-un spatiu magic, al creativitatii si valorii, al muzicii si al artei urbane. Este pentru prima data cand un eveniment cultural international de talia Festivalului International "George Enescu" capata o asemenea dimensiune, prin intermediul unei olimpiade culturale care se desfasoara in acelasi timp cu Festivalul, in spatii publice importante din Capitala, reunind peste 30 de proiecte, expozitii, instalatii si activitati cu intrarea libera.
 
Cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

14 septembrie 2013 12:12
Modifică setările cookies