• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iulia Timosenko a acceptat oferta lui Merkel. Pleaca in Germania pentru ingrijiri medicale

Iulia Timosenko a acceptat oferta lui Merkel. Pleaca in Germania pentru ingrijiri medicale

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko va pleca in Germania pentru a primi ingrijiri medicale, a anuntat luni partidul acesteia, transmite Mediafax.

Iulia Timosenko, artizana "revolutiei portocalii" in 2004 si fost premier, care sufera de hernie de disc, a aparut intr-un scaun cu rotile dupa eliberarea sa surpriza din inchisoare, sambata, la scurt timp dupa destituirea presedintelui Viktor Ianukovici. 

"Fostul premier Iulia Timosenko a acceptat oferta de tratament a cancelarului Angela Merkel", arata textul, care precizeaza ca Timosenko va asista mai intai la congresul Partidului Popular European (PPE) prevazut sa se desfasoare la 6 martie la Dublin. 

Fostul premier Iulia Timosenko, condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in urma semnarii acordurilor in domeniul gazelor cu Rusia, a fost eliberata sambata din spitalul penitenciarului de la Harkov, unde primea ingrijiri medicale pentru o hernie de disc. Eliberarea sa a avut loc dupa ce Parlamentul de la Kiev a aprobat, vineri, un proiect de lege care abroga articolul din Codul Penal in baza caruia a fost condamnata.


25 februarie 2014 09:56
Modifică setările cookies