• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jack Lew, numit secretar al Trezoreriei Statelor Unite

Jack Lew, numit secretar al Trezoreriei Statelor Unite

Senatul american a aprobat miercuri nominalizarea lui Jack Lew la conducerea Departamentului Trezoreriei, in pofida legaturilor acestuia cu Wall Street-ul in timpul crizei financiare, relateaza AFP.

Senatorii au votat cu o majoritate larga, de 71 de voturi la 26, pentru Jack Lew, in varsta de 57 de ani, care il inlocuieste in functie pe Timothy Geithner. Acesta s-a retras dupa patru ani de mandat marcati de cea mai grava criza economica inregistrata din anii '30.
 
Jack Lew va fi investit in functie joi.
 
Presedintele Barack Obama si-a exprimat satisfactia fata de vot imediat. "Reputatia sa de cunoscator in probleme bugetare, capabil sa coopereze cu oficiali din ambele partide, i-a permis sa reuseasca in cele mai dificile functii la Washington", a declarat presedintele, citat intr-un comunicat, in care aminteste ca Lew a fost secretarul general al Casei Albe.
 
Ca secretar al Trezoreriei, Jack Lew va juca un rol major in crearea de noi legi de reglementare financiara vizand sa evite o noua criza.
 
El se alatura Guvernului in contextul in care statul federal intra intr-o perioada de austeritate, odata cu intrarea in vigoare a unei reduceri automate a cheltuielilor, incepand de vineri.
 
In vara lui 2011, Jack Lew a jucat un rol-cheie in negocierile cu Congresul, in cursul carora aceste taieri au fost concepute ca o solutie obligatorie in vederea reducerii deficitului.

28 februarie 2013 09:45
comentarii (1)

Comentarii (1)