• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Japonia se afla in stare de alerta fata de Coreea de Nord

Japonia se afla "in stare de alerta" fata de Coreea de Nord

Japonia se afla "in stare de alerta" pentru a intercepta, in caz ca va fi necesar, o racheta nord-coreeana, a declarat miercuri ministrul nipon al Apararii, relateaza AFP.

"Suntem in stare de alerta de cand am mobilizat unitatile militare si vom fi pregatiti si vigilenti", a subliniat Itsunori Onodera pentru presa.
 
Fortele de autoaparare (numele armatei japoneze) au instalat marti rachete de tip Patriot atat in centrul orasului Tokio, cat si in jurul capitalei, pentru a face fata oricarui tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninta arhipelagul. Baterii de interceptare au fost stationate totodata pe Insula Okinawa, in sud.
 
Phenianul, care a mobilizat recent doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est, a anuntat vineri ca nu mai poate garanta securitatea misiunilor diploamtice de pe teritoriul nord-coreean incepand de la 10 aprilie, sugerand iminenta unui tir de racheta sau a unui test nuclear.
 
Regimul nord-coreean a agitat marti, din nou, spectrul unui razboi "termonuclear" si indeamna strainii din Coreea de Sud sa se pregateasca sa paraseasca tara.
 
Peninsula Coreea se confrunta cu o intensificare a tensiunilor dupa lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene cu raza lunga de actiune, in decembrie, considerata de occidentali si japonezi un test de racheta balistica. Situatia s-a agravat dupa al treilea test nuclear nord-coreean, efectuat in februarie.

10 aprilie 2013 09:01
Modifică setările cookies