• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
#JeSuisCharlie , unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria Twitter

"#JeSuisCharlie", unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria Twitter

"#JeSuisCharlie" a devenit unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei de microblogging Twitter dupa numeroasele mesaje de condoleante si de sustinere publicate de internautii din lumea intreaga, dupa atacul terorist comis miercuri asupra saptamanalului francez Charlie Hebdo.

Potrivit AFP, dupa ce a fost inclus in peste 5 milioane de mesaje publicate pe Twitter in ultimele trei zile, "#JeSuisCharlie" a devenit unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei.

Aceasta mobilizare a internautilor din lumea intreaga, inedita in jurul unui singur hashtag ce vizeaza actualitatea franceza, a depasit vineri, la ora 22.00 GMT, pragul de 5.044.740 de tweet-uri, cu un varf de 6.300 de tweet-uri pe minut care contin acest hashtag.

Desi hashtag-ul "#JeSuisCharlie" a fost utilizat in numar mare de internauti, el este totusi departe de a egala recordul de 18.136.006 de tweet-uri generate de hashtag-ul "#Ferguson", de departe cel mai utilizat in 2014, care reprezinta numele orasului din statul american Missouri, in care un tanar american de culoare a fost ucis de un politist caucazian in luna august. 


10 ianuarie 2015 12:47
comentarii (3)

Comentarii (3)


Modifică setările cookies