• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
John Brennan, un fost spion, propus de Obama la sefia CIA

John Brennan, un fost spion, propus de Obama la sefia CIA

Selectat de catre Barack Obama sa preia conducerea CIA, John Brennan, in prezent consilier in lupta impotriva terorismului al presedintelui american la Casa Alba, este un fost spion al Agentiei Centrale americane de Informatii, al carei sef de filiala in Arabia Saudita a fost, relateaza AFP.

John Brennan, in varsta de 57 de ani, a petrecut 25 de ani in cadrul CIA.

Este una dintre persoanele prezente alaturi de presedinte in subsolul Casei Albe in ziua in care Osama ben Laden a fost ucis de catre un comando american, moment imortalizat intr-o celebra fotografie oficiala.

John Brennan a "lucrat timp de decenii la CIA, iar de la (atentatele teroriste de la) 11 septembrie se afla pe linia frontului in lupta impotriva Al-Qaida", a rezumat un oficial din cadrul administratiei americane. 

Nominalizarea la conducerea CIA a lui John Brennan reprezinta o a doua sansa. In 2009 el a fost candidat la conducerea Agentiei Centrale, dar declaratii cu privire la utilizarea torturii in timpul administratiei presedintelui George W. Bush - in cursul careia se afla in post - i-au "torpilat" candidatura.


8 ianuarie 2013 08:21
Modifică setările cookies