• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
John Kerry a facut apel catre autoritatile egiptene sa puna in aplicare noua Constitutie

John Kerry a facut apel catre autoritatile egiptene sa puna in aplicare noua Constitutie

Secretarul de Stat american John Kerry a indemnat Cairo, sambata, sa puna in aplicare drepturile si libertatile prevazute de noua Constitutei, la putin timp dupa aprobarea referendumului constitutional din Egipt cu peste 98 la suta din voturi, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"In contextul unei tranzitii (politice) in Egipt, Statele Unite preseaza Guvernul interimar egiptean sa puna in aplicare pe deplin drepturile si libertatile care sunt garantate in noua Constitutie (...) si sa avanseze catre reconciliere", a subliniat seful diplomatiei americane, citat intr-un comunicat.
 
O proportie de 98,1 la suta dintre egiptenii care au participat la referendumul constitutional din Egipt au votat in favoarea proiectului, iar rata de participare a fost de 38,6 la suta, a anuntat sambata Comisia electorala.
 
Consultarea populara, organizata marti si miercuri, a avut loc in contextul unui val de represiuni sangeroase indreptate impotriva sustinatorilor presedintelui destituit de armata Mohamed Morsi si in special a Fratilor Musulmani, confreria sa.

19 ianuarie 2014 10:08
Modifică setările cookies