• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Secretarul de Stat american, John Kerry, surprins de un microfon deschis. Ce a spus despre Israel

Secretarul de Stat american, John Kerry, surprins de un microfon deschis. Ce a spus despre Israel 

Secretarul de Stat american, John Kerry, si-a exprimat iritarea fata de Israel, in fata unui microfon ramas deschis, fara ca el sa stie, duminica, cu ocazia unor interviuri televizate, relateaza AFP.

Afirmatiile lui Kerry, care facea referire la soldatii israelieni ucisi in Fasia Gaza, adresandu-se unui oficial din Departamentul de Stat, Jonathan Finer, au fost auzite chiar inainte ca secretarul de Stat sa apara la emisiunea "Fox News Sunday". 

"Sper ca nu vor considera acest eveniment ca o invitatie de a face mai mult!", a spus el.

"Ar fi mai bine sa-l ia ca pe un avertisment".  "Ce operatiune tintita, ce operatiune tintita", a exclamat ulterior Kerry, vizibil iritat de numarul mare de civili morti in urma operatiunii israeliene. 

Peste 500 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucisi de la inceputul ofensivei israeliene la 8 iulie, in Fasia Gaza. 

"Trebuie sa mergem acolo", a mai spus oficialul american.  "Cred ca trebuie sa mergem acolo in seara aceasta, Jon. Este o nebunie sa ramanem aici, sa nu facem nimic. Sa mergem"

Intrebat de moderatorul postului de televiziune Fox, Chris Wallace, despre aceste afirmatii, Kerry a reiterat dreptul Israelului la autoaparare. "Cred ca este foarte, foarte dificil in acest tip de situatii", a declarat Kerry. 

"Sunt oameni care au iesit din tuneluri. (Israelul) are dreptul de a intra si a ocupa aceste tuneluri. Sustinem acest lucru in totalitate. Si sustinem dreptul Israelului de a se apara in fata tirurilor de racheta care continua. Hamas a inceput sa lanseze tiruri de rachete dupa ce Israelul a incercat sa ii gaseasca pe cei care au ucis trei tineri - stii, era si un tanar american, trei tineri cetateni israelieni", a adaugat el.  "Este greu, acest tip de operatiune. Am reactionat evident in maniera (...) in care se reactioneaza cu respect fata de copii si civili", a mai spus Kerry.  "Dar razboiul este dificil, am spus-o public si am repetat.


21 iulie 2014 16:23
Modifică setările cookies