• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
John McAfee, creatorul antivirusului care ii poarta numele, arestat in Guatemala, intr-un dosar de crima

John McAfee, creatorul antivirusului care ii poarta numele, arestat in Guatemala, intr-un dosar de crima

John McAfee, fondatorul si fostul patron american al companiei in domeniul securitatii informatice care ii poarta numele, cautat de catre Belize in cadrul unei anchete asupra unei crime, a fost arestat miercuri de catre politia guatemaleza din cauza patrunderii ilegale in tara, relateaza AFP.

"Agenti din cadrul Politiei Nationale guatemaleze Civile l-au condus pe John David McAfee in fata autoritatilor pentru Imigratie (...). El a intrat ilegal pe teritoriul tarii noastre si a fost pus la dispozitia autoritatilor pentru Imigratie", a declarat pentru AFP Pablo Castillo, un purtator de cuvant al politiei.
 
John McAfee a sosit luni in Guatemala, unde a solicitat azil politic, deoarece se considera o victima a unor persecutari de natura politica in Belize, tara in care este rezident incepand din 2009 si in care autoritatile il cauta pentru a afla versiunea sa cu privire la o asasinare recenta a unui vecin, de asemenea cetatean american.
 
Potrivit purtatorului de cuvant al politiei guatemaleze, McAfee ar putea sa fie expulzat catre Belize sau sa fie repatriat in Statele Unite.
 
"Noi consideram ca are resedinta permanenta in Belize", a declarat el, situatie care ar putea antrena o "expulzare catre aceasta tara in orele urmatoare".
 
"El a patruns ilegal (in Guatemala) si a fost pus la dispozitia serviciilor de Imigratie, care vor decide daca va fi sau expulzat catre tara sa de origine", a precizat purtatorul de cuvant.
 
Avocatul lui McAfee a confirmat detentia americanului, care a fost operata dupa cateva ore de la depunerea unei cereri de azil politic la Ministerul guatemalez de Externe. El si-a justificat solicitarea afirmand ca este victima unor persecutari in Belize.

6 decembrie 2012 08:43
Modifică setările cookies