• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jurnalistii de la BBC vor intra in greva pe 18 februarie

Jurnalistii de la BBC vor intra in greva pe 18 februarie

Jurnalistii radiodifuzorului public britanic BBC vor intra in greva luni, 18 februarie, dupa ce vineri acestia vor opri partial productia de stiri in semn de protest fata de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajati, in vederea reducerii costurilor.

Anuntul a fost facut luni de reprezentantii The National Union of Journalists, care reprezinta jurnalistii in Marea Britanie, informeaza guardian.co.uk. 

Mai multe posturi din structura grupului BBC ar urma sa fie desfiintate pana la sfarsitul lunii martie, printre acestea aflandu-se mai multe locuri de munca de la Divizia nationala de stiri a BBC, BBC Scotland si BBC radio 5 Live.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajati. Corporatia BBC detine, in prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa si un serviciu international in 28 de limbi straine, de care beneficiaza peste 150 de milioane de persoane.


11 februarie 2013 17:51
Modifică setările cookies