• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Justita italiana: Furtul de hrana nu constituie un delict

Justita italiana: Furtul de hrana nu constituie un delict

Curtea de Casatie italiana a estimat ca furtul de hrana pentru o suma mica atunci cand cuiva ii este foame nu constituie un delict si a achitat o persoana fara adapost, relateaza marti presa italiana.

Roman Ostriakov, in varsta de 30 de ani, incercase sa fure in 2011 carnati si doua bucati de branza al caror cost total era de 4,07 euro, intr-un supermarket din Genova, scrie Corriere della Sera.

Reperat de un client care a alertat gardienii, el a fost condamnat la sase luni de inchisoare si o amenda - virtuala, date fiind conditiile sale foarte precare - de 100 de euro.

Parchetul a facut apel, cerand o pedeapsa mai usoara pentru ca tanarul nu furase de fapt hrana, ci doar incercase sa o faca. Curtea de Casatie l-a achitat in final.

'Conditia acuzatului si circumstantele in care a luat alimentele demonstreaza ca el a luat putina hrana pentru a face fata unei exigente imediate si, cum nu putea trai fara sa manance, a actionat in stare de necesitate', a justificat jurisdictia suprema italiana, potrivit ziarului.

Publicatia a relevat, de asemenea, ironia situatiei judiciare in Italia, unde o tentativa de furt de 4,07 euro trebuie sa treaca prin trei niveluri ale justitiei - prima instanta, apelul si casatia - cu toate cheltuielile pe care acestea le presupun, pana sa ajunga la sentinta finala.

3 mai 2016 14:23
Modifică setările cookies