• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kievul anunta ca a preluat controlul asupra primariei din Mariupol si cere Moscovei sa isi retraga trupele de la frontiera cu Ucraina

Kievul anunta ca a preluat controlul asupra primariei din Mariupol si cere Moscovei sa isi retraga trupele de la frontiera cu Ucraina

Fortele de ordine ucrainene au preluat controlul asupra Primariei Mariupol, un port in sud-estul tarii, care era ocupata de catre separatisti, a anuntat joi ministrul interimar de Interne Arsen Avakov, relateaza AFP.

"Primaria este eliberata si poate sa functioneze normal", a scris Avakov intr-un mesaj postat pe Facebook. Cladirea era ocupata de la 13 aprilie.
 
Kievul indeamna Moscova sa-si retraga trupele ruse de la frontiera cu Ucraina, in conformitate cu prevederile acordului de la Geneva, a anuntat miercuri Ministerul ucrainean de Externe intr-un comunicat, relateaza agentia oficiala Ukrinform. Persoane necunoscute au atacat cu arme automate, miercuri seara, la Kramatorsk, in estul Ucrainei, un elicopter militar ucrainean de tip Mi-8.
 
Persoane necunoscute au atacat cu arme automate, miercuri seara, la Kramatorsk, in estul Ucrainei, un elicopter militar ucrainean de tip Mi-8, a anuntat directorul Centrului national de cercetari politico-militare, Dmitri Timciuk, citat de presa ucraineana, relateaza Mediafax.
 
Potrivit agentiei oficiale Ukrinform, persoane necunoscute au atacat elicopterul cu arme automate de calibru 5,45 mm, in jurul orei locale 20.00 (20.00, ora Romaniei), in timp ce elicopterul militar era deasupra orasului Kramatorsk. Potrivit lui Timciuk, incidentul nu s-a soldat cu victime.
 
Surse din cadrul Ministerului ucrainean de Interne au confirmat ca elicopterul atacat apartine fortelor militare ale Ucrainei.
Un incident similar a avut loc marti, cand un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de militiii separatiste proruse la Slaviansk.

Diplomatia ucraineana subliniaza ca autoritatile de la Kiev doresc o solutionare pasnica a situatiei din estul tarii si sunt hotarate sa puna in aplicare acordul de la Geneva. Astfel, Kievul a respins cu fermitate acuzatiile Moscovei cu privire la neindeplinirea obligatiilor asumate la Geneva, mentionand ca "Uniunea Europeana si Statele Unite au salutat deja primii pasi ai Guvernului ucrainean in directia solutionarii crizei din tara".

24 aprilie 2014 10:22
Modifică setările cookies