• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kim Jong-Un ordona armatei poporului coreean sa se plaseze in stare de razboi

Kim Jong-Un ordona armatei poporului coreean sa se plaseze "in stare de razboi"

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat trupelor sale sa fie pregatite de lupta la frontiera, pentru a sprijini un ultimatum prin care Phenianul cere Seulului sa inceteze razboiul de propaganda si amenintarile cu operatiuni militare concertate.

Decizia survine intr-un moment in care tensiunile au ajuns la un nivel periculos in peninsula, dupa un schimb de tiruri de artilerie intre Phenian si Seul, care si-a plasat armata in stare de alerta maxima. 

Nu este pentru prima data cand Kim Jong-Un face un astfel de anunt.

Cele doua Corei sunt, din punct de vedere tehnic, inca in stare de razboi, intrucat Razboiul din Coreea (1950-1953) s-a incheiat cu un simplu acord de incetare a focului si nu cu un tratat de pace. 

Numarul 1 de la Phenian a ordonat unitatilor armatei poporului coreean (APC), dislocate la frontiera puternic militarizata sa se plaseze "in stare de razboi" incepand de vineri, ora locala 17,00 (08,30 GMT). 

Sefii Statului Major sud-coreean au replicat, adresandu-se direct armatei nord-coreene. Ei au facut apel la aceasta sa se abtina "de la orice act nechibzuit", avertizand in acelasi timp ca nu vor ramane cu bratele incrucisate in caz de noua provocare.


21 august 2015 11:49
Modifică setările cookies