• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
La 26 de ani, sora lui Kim Jong-un preia un rol important in noua organigrama a regimului de la Phenian

La 26 de ani, sora lui Kim Jong-un preia un rol important in noua organigrama a regimului de la Phenian

Sora mai mica a lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, ocupa un rol foarte important in noua organigrama a regimului, afectat anul trecut de o epurare, potrivit televiziunii nord-coreene, relateaza AFP.

Kim Yo-jong, care ar avea varsta de 26 de ani, a aparut duminica alaturi de fratele ei, cu ocazia alegerilor parlamentare in care se prezinta un candidat unic in fiecare circumscriptie, desemnat de Partidul Muncitorilor.
 
Aceasta nu este prima aparitie publica a tinerei. In 2011 ea a aparut, plangand, la funeraliile tatalui sau, Kim Jong-il, iar ulterior, in mod episodic, in delegatii care-l insoteau pe Kim Jong-un in turneele efectuate pe teren. Insa duminica, pentru prima data, in mijlocul mai multor demnitari politici si militari, tanara a fost desemnata nominal si prezentata va "reprezentant de rang inalt".
 
Televiziunea de stat nu a precizat ce functie detine, insa ea ar fi insarcinata cu evenimentele la Cabinetul lui Kim Jong-un.
Potrivit lui Ahn Chan-il, director la World Institute for North Korea Studies de la Seul, tanara Kim Yo-jong ar urma sa-si ajute fratele sa-si consolideze controlul asupra puterii si tarii, perpetuand astfel dinastia Kim, unica in istoria regimurilor de inspiratie stalinista.
 
Rolul era detinut anterior de matusa lor dinspre tata, Kim Kyong-hui, sotia mentorului tanarului Kim Jong-un, Jang Song-thaek, executat in decembrie sub acuzatia de coruptie si tradare. Kim Kyong-hui, in varsta de 67 de ani, ar fi bolnava si s-ar afla in strainatate pentru ingrijiri.

10 martie 2014 09:33
Modifică setările cookies