• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Laburisul Sadiq Khan a devenit primul primar musulman al Londrei

Laburisul Sadiq Khan a devenit primul primar musulman al Londrei

Deputatul Sadiq Khan, membru al opozitiei laburiste, a fost ales primar al Londrei, potrivit rezultatelor definitive anuntate oficial in cursul noptii de vineri spre sambata, devenind primul edil musulman al unei mari capitale occidentale, scrie AFP, preluata de Agerpres.

Fiu al unui imigrant pakistanez sofer de autobuz, Sadiq Khan a obtinut 1.310.143 de voturi, fata de 994.614 voturi pentru principalul sau adversar, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith.

La finalul unei campanii dure, chiar calomnioase, unde s-a vazut acuzat de principalul sau adversar de legaturi cu extremistii islamisti, Sadiq Khan, fost avocat pentru drepturile omului in varsta de 45 de ani, a promis, in primul sau discurs dupa anuntul oficial al alegerii sale, ca va fi "primarul tuturor londonezilor".

"Aceste alegeri nu au trecut fara dispute si sunt mandru sa vad ca Londra a ales astazi speranta in locul fricii, unitatea in locul divizarii", a declarat el dupa anuntul rezultatelor la City Hall, sediul primariei Londrei, in aplauzele si uralele simpatizantilor.

"Sper ca nu ne vom mai confrunta cu o alegere atat de dificila. Teama nu ne aduce mai multa securitate, ea ne face mai slabi, iar politica fricii pur si simplu nu este binevenita in orasul nostru", a adaugat el.

In momentul discursului tinut de Sadiq Khan, candidatul partidului de extrema dreapta Britain First, Paul Golding, aflat in spatele lui alaturi de ceilalti candidati, a facut stanga imprejur parasind scena.

7 mai 2016 10:01
Modifică setările cookies