• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lady Gaga, acuzata ca ar fi trisat pentru a influenta statisticile online

Lady Gaga, acuzata ca ar fi trisat pentru a influenta statisticile online

Lady Gaga a trimis un mesaj - sters intre timp - fanilor ei, cerandu-le ca fiecare dintre ei sa vizioneze de mai multe ori videoclipul celui mai recent single al ei, "Applause", pentru a creste numarul de vizualizari de pe site-ul YouTube si sa influenteze astfel statisticile online.

Potrivit site-ului publicatiei franceze Le Figaro, Lady Gaga este foarte afectata de demarajul mai putin reusit al celui mai recent single al ei, "Applause". Acest prim extras de pe noul ei album "ARTPOP", care va fi lansat pe 11 noiembrie, a avut parte de o concurenta foarte dura si imediata din partea unui single lansat recent de Katy Perry, intitulat "Roar".
 
Parerile criticilor de specialitate au fost aproape unanime: "Roar" este o piesa mult mai interesanta decat "Applause". Iar Lady Gaga, care se considera "noua regina a muzicii pop", nu poate sa suporte aceasta infrangere.
 
Bill Werde, redactorul-sef al revistei Billboard, spune ca Lady Gaga le-ar fi cerut fanilor ei, supranumiti "Little Monsters", ca fiecare dintre ei sa vizioneze de mai multe ori noul ei clip, lansat luni, cu scopul de a creste numarul de vizualizari de pe YouTube.
 
Pana miercuri, 21 august, videoclipul ei a fost vizionat de 14,7 milioane de ori, in timp ce "Roar", lansat cu o saptamana mai devreme, generase deja 16,2 milioane de vizualizari pe YouTube.
 
Billboard Hot 100 este un top muzical care ierarhizeaza toate single-urile in functie de succesul lor in randul publicului. Insa nu doar vanzarile conteaza pentru acest clasament, ci si streamingul online. Numarul de vizualizari al videoclipului unei piese pe YouTube are deci o importanta mare.

22 august 2013 19:18
Modifică setările cookies