• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Legume crescute in spatiu, pentru prima oara in meniul astronautilor de pe ISS

Legume crescute in spatiu, pentru prima oara in meniul astronautilor de pe ISS

Astronautii din echipajul Statiei Spatiale Internationale au in meniul din aceste zile salata verde crescuta in spatiu. Este pentru prima oara cand mananca legume cultivate chiar pe ISS, scrie The Verge. 

La bordul ISS, se afla sera numita Lada, amenajata inca din 2002, folosita pentru a studia cresterea plantelor in conditii de microgravitatie.

Salata a fost plantata de astronautul Scott Kelly la 8 iulie, conform NASA, iar plantele au fost recoltate 33 de zile mai tarziu.

Semintele de plante de pe ISS sunt "bombardate" cu lumina de la LED-uri rosii si albastre, pentru a le stimula cresterea.Sistemul a dus la o recolta bogata in sera de pe ISS si in 2014, dar plantele au fost aduse pe Pamant pentru a fi testate, NASA trebuind sa se asigure ca aceste plante sunt sigure pentru consum. 

In perspectiva misiunilor spatiale de lunga durata, cu echipaj uman, cultivarea legumelor si fructelor in spatiu ar putea reprezenta cheia pastrarii unei bune stari de sanatate a echipajului, in conditiile in care majoritatea alimentelor ambalate pot rezista cel mult 3 ani, conform NASA.


10 august 2015 12:37
Modifică setările cookies