• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lider Al-Qaida capturat in urma unei operatiuni speciale a Statelor Unite in Somalia si Libia

Lider Al-Qaida capturat in urma unei operatiuni speciale a Statelor Unite in Somalia si Libia

Statele Unite au confirmat ca au efectuat operatiuni speciale in Somalia si Libia, capturandu-l, la Tripoli, pe un lider al retelei teroriste Al-Qaida suspectat de implicare in atentatele comise in 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania.

"In urma unei operatiuni americane pentru combaterea terorismului, Abu Anas al-Libi este detinut de armata americana intr-o locatie din afara Libiei", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, George Little. Guvernul libian a fost informat despre aceasta operatiune, efectuata la Tripoli de unitati speciale americane.
 
"Statele Unite nu vor inceta niciodata eforturile pentru tragerea la raspundere a autorilor actelor de terorism", a explicat secretarul de Stat american, John Kerry.
 
Abu Anas al-Libi, pe numele real Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, in varsta de 49 de ani, urmeaza sa fie transferat in Statele Unite pentru a fi judecat. El este acuzat de implicare in organizarea atentatelor comise in august 1998 la ambasadele SUA din Dar es Salaam si Nairobi, soldate cu 213 morti si 5.000 de raniti.
 
Abu Anas al-Libi era membru al organizatiei Grupul Islamic de Lupta din Libia, dupa care a fost recrutat de reteaua terorista Al-Qaida.
 
In paralel, Statele Unite au confirmat un raid al unitatilor speciale americane la o baza islamista a gruparii somaleze Al-Shebab. "Pot confirma ca, pe 4 octombrie, militari americani au efectuat o operatiune antiterorista impotriva grupului islamist Al-Shebab", a declarat George Little, purtatorul de cuvant al Pentagonului.
 
Miscarea islamista somaleza Al-Shebab - avand denumirea completa Harakat Al-Shebab Al-Mujahedin (HSM - Miscarea Tinerilor Mujahedini) - este afiliata retelei teroriste Al-Qaida si este suspectata de implicare in numeroase atentate comise in Africa, cel mai recent fiind atacul care a vizat centrul comercial Westgate din Nairobi (Kenya), soldat cu zeci de morti.

6 octombrie 2013 12:19
Modifică setările cookies