• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Liderul Camorra arestat in Calarasi figureaza pe lista celor mai periculosi infractori italieni

Liderul Camorra arestat in Calarasi figureaza pe lista celor mai periculosi infractori italieni

Vincenzo Cesarano, liderul unui clan Camorra arestat in Romania, figureaza pe lista celor mai periculosi infractori italieni, fiind acuzat de incasare de taxe de protectie, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei, scrie publicatia Il Mattino.

Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, in varsta de 65 de ani, figureaza pe lista celor mai periculosi 100 de infractori alcatuita de Ministerul italian de Interne.
 
Cesarano este liderul unui clan al organizatiei infractionale Camorra, activa in regiunea italiana Campania, in special in Napoli. Barbatul este acuzat de activitati specifice criminalitatii organizate si era vizat, din 2011, de un mandat de arestare emis pentru incasare de taxe de protectie, prin santaj, de la firme specializate in agricultura din zona Pompei, localitate situata in provincia Napoli.
 
"Unitati speciale ale Politiei romane au descins vineri, dupa cateva zile de monitorizare, in vila din judetul Calarasi in care locuia urmaritul, imobilizandu-l si recuperand 5.000 de euro", a declarat Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Politiei italiene pentru cooperarea internationala. Cesarano se afla in custodia autoritatilor competente din Romania, care urmeaza sa decida transferul acestuia in Italia, a precizat oficialul italian.
 
Cesarano a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luata sambata de Curtea de Apel Bucuresti, aceeasi instanta urmand sa judece, la 30 mai, propunerea de extradare a acestuia. Curtea de Apel Bucuresti a dat termen procurorilor pana in 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autoritatile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus in romana. Italianul in varsta de 65 de ani a fost prins de politistii romani, vineri, in localitatea Frumusani din judetul Calarasi. Acesta a fost depistat si prins de politistii de investigatii criminale din Ilfov, cu sprijinul atasatului de afaceri interne al Romaniei in Italia, a precizat Politia Romana.
 

19 mai 2014 15:24
Modifică setările cookies