• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Liderul nord-coreean a asistat la manevre de simulare a unui  razboi real

Liderul nord-coreean a asistat la manevre de simulare a unui "razboi real"

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a asistat la manevre cu munitie reala simuland "un razboi real", a anuntat marti presa oficiala, la o zi dupa investirea in functie a presedintei Coreei de Sud, potrivit AFP.

"Un baraj interminabil de obuze a fost tras catre «pozitii inamice», al carui zgomot a zguduit cerul si pamantul, iar totul era cuprins de flacari", scrie agentia oficiala KCNA. "Desfatandu-se cu spectacolul pozitiilor inamice in flacari, (Kim) era multumit", adauga aceasta.
 
Potrivit KCNA, manevrele nord-coreene au avut ca scop testarea capacitatilor armatei "de a purta un razboi real".
 
Agentia nu a precizat locul si data acestor manevre militare, insa anuntul a fost facut la o zi dupa inceputul oficial al mandatului de presedinta al lui Park Geun-hye.
 
Park Geun-hye, prima femeie care accede la presedintia Coreei de Sud, a subliniat in discursul de investire ca nu va tolera nici cea mai mica provocare a Nordului, care a realizat la jumatatea lui februarie al treilea test nuclear.
 
Insa ea a mai promis, totodata, ca va duce o politica bazata pe incredere cu Phenianul, spre deosebire de predecesorul sau Lee Myung-bak, adeptul unei linii dure.

26 februarie 2013 07:58
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies