• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Limba protoindoeuropeana, reconstituita de un lingvist american

Limba protoindoeuropeana, reconstituita de un lingvist american

Limba protoindoeuropeana a fost reconstituita de un lingvist american, pe baza unui studiu propriu care a inclus numeroase lucrari stiintifice realizate in ultimii 300 de ani, informeaza huffingtonpost.com.

Intre anii 4.500 i.e.n. si 2.500 i.e.n., stramosii majoritatii popoarelor din Europa si din Asia vorbeau aceeasi limba - denumita limba protoindoeuropeana (PIE). Desi nu exista inregistrari scrise ale acestei limbi, profesorul de lingvistica Andrew Byrd a inregistrat, recent, un mesaj audio pentru revista Archaeology, despre care spune ca reprezinta o versiune apropiata a limbii protoindoeuropene.

Profesorul american spune ca proiectul sau a avut la baza numeroasele studii lingvistice realizate pe marginea acestui subiect - PIE - in ultimele trei secole.  Andrew Byrd, profesor la Universitatea Kentucky, este un expert in vechile limbi indoeuropene, concentrandu-si studiile asupra fonologiei (ramura a lingvisticii, n.r.).  Pentru acea inregistrare, el a editat si a recitat propria versiune a unei fabule reconstituite in limba PIE, cunoscuta sub denumirea "Oaia si caii", dar si o versiune a unei povesti sanscrite, care este intitulata "Regele si Dumnezeu".


30 septembrie 2013 10:00
Modifică setările cookies