• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lovitura la Vatican. Retea de prostitutie cu minori romani pentru prelati si preoti

Lovitura la Vatican. Retea de prostitutie cu minori romani pentru prelati si preoti

Un fost preot din Roma, Patrizio Poggi, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru agresiuni sexuale asupra unor minori, a denuntat carabinierilor noua prelati si o retea de prostitutie cu minori, inclusiv romani, pentru preoti de la Vatican. 

Potrivit Corriere dela Sera, reteaua de prostitutie cu minori era una "bine organizata si gestionata".  Poggi afirma in denuntul sau ca un fost carabinier "selecta" tineri si minori intr-un local gay, "Twink", si in zona acestuia, pe bulevardul Giolitti, in apropiere de gara Termini.

In afara de acesta, fostul preot afirma ca de "recrutare" se ocupau, de asemenea, directoarea unei mici agentii matrimoniale si "un personaj care tinea contabilitate la negru in parohia San Filippo Neri". 

Cei trei au mai lucrat impreuna "creand un program cunoscut sub numele «Belli e Dannati» (Frumosi si Blestemati)" pe aceeasi "piata", potrivit fostului preot.

Poggi descrie in denuntul sau intalniri cu caracter sexual, in biserici de la periferia Romei, cu tineri din Europa de Est si afirma ca poate oferi nume de preoti parohi care platesc de obicei "pentru prestatii cu minori" sume cuprinse "intre 150 si 500 de euro" pentru o "intalnire". 

De asemenea, Poggi a oferit carabinierilor si alte informatii, care vor face obiectul altor investigatii. El afirma ca fostul carabinier nu era implicat doar in "selectarea" de tineri pentru anturajul Curiei, ci si intr-o activitate de "comert clandestin cu ostii achizitionate de membri ai unor secte satanice", activitate care urmeaza sa fie investigata sub conducerea unui procuror adjunct, Maria Monteleone.  Magistratul are deja trei suspecti, insa niciuna dintre aceste persoane nu este preot, scrie site-ul. 

Potrivit publicatiei britanice The Times, fostul carabinier, care conducea un Fiat Panda cu inscriptia "Urgenta Sange" pentru a putea parca usor in zona "Twink" (in argou, tanar gay), selecta imigranti romani, unii minori. "Este un caz exploziv (...) care ameninta sa afecteze Vaticanul", apreciaza ziarul britanic.


27 iunie 2013 14:24
Modifică setările cookies