• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lufthansa anuleaza 900 de zboruri, din cauza grevelor de pe aeroporturile din Germania

Lufthansa anuleaza 900 de zboruri, din cauza grevelor de pe aeroporturile din Germania

Lufthansa informeaza ca va opera, miercuri, doar 40% din numarul total de aproximativ 1.500 de zboruri din si spre aeroporturile din Germania, cele mai afectate urmand sa fie aeroporturile din Frankfurt si Munchen.

Transportatorul aerian a precizat ca un numar de 545 de zboruri cu destinatia sau cu plecarea de pe aeroportul din Munchen vor fi anulate, in timp ce in cazul aeroportului din Frankfurt vor fi anulate 350 de zboruri.

Clientii Lufthansa vor putea sa isi modifice gratuit rezervarile iar cei pentru rutele interne vor putea utiliza trenurile Deutsche Bahn, a subliniat compania aeriana germana.

Sindicatul Ver.di, unul din cele mai mari din Germania, a anuntat inca de saptamana trecuta ca va organiza miercuri greve de avertisment pe mai multe aeroporturi din Germania, in special pe cele din Frankfurt si Munchen, care vor avea drept consecinte "intarzieri importante si anularea mai multor zboruri". Potrivit Ver.di, aeroporturile din Frankfurt, München, Düsseldorf, Dortmund, Hanovra, precum si cel comun din Koln/Bonn, vor fi afectate de aceasta greva, toate pentru cea mai mare parte a zilei de miercuri, cel putin.

Ver.di solicita o majorare salariala de 6% pentru cei peste doua milioane de angajati din sectorul public pe care ii reprezinta si urmatoarea runda de negocieri cu autoritatile sunt programate pentru zilele de joi si vineri.

26 aprilie 2016 12:42
Modifică setările cookies