• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Luptele impotriva rebelilor prorusi costa Ucraina intre cinci si sapte mil. euro pe zi

Luptele impotriva rebelilor prorusi costa Ucraina intre cinci si sapte mil. euro pe zi

Luptele impotriva rebelilor prorusi costa bugetul Ucrainei intre cinci si sapte milioane de euro pe zi, a dezvaluit joi presedintele ucrainean Petro Porosenko, relateaza The Moscow Times.

Ucraina se afunda intr-o criza economica profunda pentru a-si finanta luptele impotriva rebelilor prorusi din estul tarii, care dureaza de zece luni si s-au soldat cu peste 5.000 de morti.
 
"Fiecare zi de razboi costa intre cinci si sapte milioane de euro bugetul de stat", a dezvaluit joi presedintele ucrainean intr-un interviu pentru Die Welt. "Avem nevoie de asistenta financiara pentru a depasi aceste dificultati", a adaugat el.
 
Kievul a primit deja 4,6 miliarde dolari de la Fondul Monetar International (FMI), care a promis un pachet de ajutor pe doi ani in valoare de 17 miliarde dolari.
 
Luand in calcul un cost constant de la inceputul anului, Kievul a cheltuit deja intre 175 si 245 de milioane de euro pentru a lupta impotriva separatistilor prorusi.
 
Intensitatea luptelor a fost inconsecventa de la inceputul conflictului in aprilie 2014, dar un cost mediu de cinci milioane de euro pe zi ar insemna ca Ucraina a cheltuit aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru conflictul militar din estul tarii.
 
O tentativa de incetare a focului a esuat luna trecuta, iar Porosenko a decretat mobilizarea a 50.000 de barbati pentru a sustine armata pe linia de front.

6 februarie 2015 08:43
Modifică setările cookies