• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MAE recomanda romanilor sa paraseasca regiunile Donetk si Lugansk

MAE recomanda romanilor sa paraseasca regiunile Donetk si Lugansk

MAE recomanda cetatenilor romani, inclusiv reprezentanti ai mass-media, sa paraseasca imediat teritoriul peninsulei Crimeea, precum si regiunile Donetk si Lugansk, ca urmare a deteriorarii dramatice a situatiei de securitate.

Totodata, cetatenii romani sunt incurajati sa evite deplasarile, daca acestea nu sunt strict necesare, in regiunile Harkiv, Sumi, Zaporojie, Nikolaiev, Dnepropetrovsk, Herson si Odessa. 

MAE reaminteste ca cetatenii romani aflati in situatii deosebite se pot adresa Ambasadei Romaniei la Kiev, la numarul de urgenta +38093.625.27.17, Consulatului General al Romaniei la Cernauti, la numarul de urgenta +38093.270.92.60 si Consulatului General al Romaniei la Odessa, la numarul de urgenta +38095.541.27.88. 

Dupa alegerile prezidentiale de duminica, in zona de est a Ucrainei au reizbucnit violentele.  Astfel, insurgenti prorusi au atacat, miercuri, o unitate militara ucraineana, in orasul Lugansk, confruntarile soldandu-se cu victime de ambele parti, a anuntat Ministerul de Interne de la Kiev, citat de AFP.  Potrivit BBC News Online, rebelii prorusi din estul Ucrainei au doborat, joi, un elicopter militar in apropiere de orasul Slaviansk, in estul Ucrainei. 14 militari, printre care si un general, si-au pierdut viata.


29 mai 2014 18:52
Modifică setările cookies