• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mai multi preoti raspopiti si-au facut biserica privata, devenita Mitropolia Moldovlahiei

Mai multi preoti raspopiti si-au facut biserica privata, devenita Mitropolia Moldovlahiei

In Secuienii Noi, in apropiere de Roman (Neamt), o biserica privata s-a transformat in Mitropolia Moldovlahiei, la care au aderat mai multi preoti caterisiti de Biserica Ortodoxa Romana. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca, legal, astfel de manifestari nu pot fi impiedicate.

Mitropolia Moldovlahiei s-a nascut "prin vointa si dreapta cautare" a fostului preot Mihail Claudiu Vasilache, in prezent mitropolit. Acesta a fost caterisit de catre Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului pentru ca a divortat si s-a recasatorit de doua ori si pentru ca "a deschis cartea" pentru credinciosii care calcau pragul parohiei sale, ghicindu-le viitorul in paginile Evangheliei.
 
El nu s-a conformat deciziei Bisericii Ortodoxe Romane si a infiintat in curtea casei sale o biserica privata, pe care a afiliat-o, ulterior, ca o fractiune desprinsa din Biserica Ortodoxa Ucraineana, intitulata Biserica Crestin Ortodoxa dupa Vechiul Calendar, unde a fost repus in tainele preotiei.
 
Initial, acesta a infiintat "Asociatia Sfanta Cruce - Secuiana", a ridicat biserica privata in curtea locuintei sale din Secuieni, pe care a transformat-o intai in vicariat, apoi, dupa ce a fost hirotonit intr-o ceremonie la care a participat tot sinodul fractiunii din Ucraina, a transformat-o in mitropolie - Mitropolia Moldovlahiei.
 

11 martie 2014 16:22
Modifică setările cookies