• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Maltezii primesc bilete de avion la pret redus pentru alegerile europarlamentare

Maltezii primesc bilete de avion la pret redus pentru alegerile europarlamentare

Televiziunea austriaca invita candidatii sa strabata Europa in masina, compania Air Malta ofera bilete de avion la 35 de euro pentru cetatenii maltezi din Marea Britanie care doresc sa voteze la europene, iar nationalistii bulgari se afla in campanie electorala la Moscova.

Agentia France Presse prezinta cele mai recente initiative din campania electorala pentru alegerile europene din 25 mai.
 
Toti intr-o masina
 
Cu un Mercedes din anii '70, postul public de televiziune din Austria, ORF, isi adapteza programul Wahlfahrt pentru alegerile europene de luna viitoare.
 
Jurnalistul Hanno Settele invita sase politicieni europeni, inclusiv liderul social-democratilor, Martin Schulz si reprezentanta ecologistilor, Ska Keller, alaturi de comisarul Viviane Reding, intr-o calatorie cu masina postului de televiziune prin Europa pentru discutii despre politicile de imigrare, sistemul bancar sau birocratia de la Bruxelles.
 
Bilete de avion la pret redus
 
Compania Air Malta ofera reduceri pentru "toate persoanele care traiesc in Marea Britanie" si care doresc sa voteze in Malta la alegerile europene. "Compania va propune bilete dus-intors la 35 de euro", potrivit site-ului Air Malta.
 
Alegatorii din Grecia, speriati cu "haosul"
 
Cu un simt al comparatiei foarte personal, adjunctul ministrului grec de Interne, socialistul Leonidas Grigorakos a rezumat dilema, pe care, in opinia sa, vor trebui sa o rezolve alegatorii din Grecia la alegerile europene: "Vreti ca tara sa iasa din impas sau sa se confrunte cu o situatie asemnatoare precum cea din tarile din Africa de Nord, Ucraina sau Turcia?".
In contextul in care formatiunea PASOK este creditata cu mai putin de 5 la suta din voturi, el considera ca un scor prea mic la alegerile europene ar decredibiliza Guvernul de coalitie format cu consservatorii, in fata stangii radicale si a partidelor de extrema-dreapta.
 
Un scor sub 10 la suta ar pune o problema de "stabilitate guvernamentala", a adaugat, la randul sau, vicepremierul si liderul PASOK, Evangelos Venizelos.

Nationalistii bulgari, in campanie la Moscova
 
In contextul crizei din Ucraina, care a tensionat puternic relatiile dintre UE si Rusia, ultranationalistii bulgari din Ataka au decis sa-si lanseze campania electorala la Moscova. "Poporul bulgar iubeste poporul rus si nu uita ca Rusia, nu Uniunea Europeana, ne-a eliberat de sub dominatia otomana" in 1878, a afirmat liderul Ataka, Volen Siderov.
 
In aceasta tara care a fost unul dintre cei mai apropiati aliati ai Moscovei in perioada comunista, un procent de 60 la suta dintre alegatori se pronunta in favoarea Rusiei, potrivit unui sondaj publicat miercuri la Sofia.

8 mai 2014 16:30
Modifică setările cookies