• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste la Sao Paulo

Proteste la Sao Paulo

Politia braziliana a dispersat marti, cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc, aproximativ 50 de manifestanti violenti care au atacat o agentie bancara si o sucursala auto in cursul unei manifestatii la care participau 300 de persoane, in centrul orasului Sao Paulo, relateaza AFP.

Confruntarile au izbucnit in cursul unei manifestatii organizate impotriva guvernatorului din Sao Paulo Gerardo Alckmin, in cartierul Pinheiros, a precizat politia.
 
Manifestantii intentionau sa isi exprime astfel solidatitatea fata de camarazii lor de la Rio de Janeiro, care au protestat fata de Sergio Cabral, guvernatorul acestui stat.
 
Aproximativ 20 de persoane au fost arestate, iar cel putin o alta persoana a fost ranita la nivelul capului in urma spargerii unor vitrine ale imobilelor vizate, potrivit unui fotograf AFP.
 
Un mars de protest fata de Sergio Cabral organizat saptamana trecuta, la Rio, a degenerat. Zece sedii bancare au fost atacate, iar un car al televiziunii locale a fost incendiat. Alte manifestatii au avut loc in apropiere de plaja Copacabana, unde Papa Francisc oficia o slujba cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului.

31 iulie 2013 07:43
Modifică setările cookies