• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Manifestatii violente la Kiev, dupa refuzul Ucrainei de a semna acordul de asociere cu UE

Manifestatii violente la Kiev, dupa refuzul Ucrainei de a semna acordul de asociere cu UE

Liderii opozitiei ucrainene se vor intalni, sambata, cu ambasadori ai statelor Uniunii Europene, pe fondul protestelor fata de refuzul presedintelui Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu UE, relateaza AFP.

"Vom avea o intrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene si ne vom adresa partenerilor occidentali: vremea pentru discutii a trecut", a declarat Arseni Iateniuk, un lider al partidului Batkivscina (Patria).
 
Opozitia din Ucraina a reiterat, sambata, apelul privind demisia presedintelui Viktor Ianukovici si convocarea alegerilor prezidentiale si legislative anticipate. "Revendicarile sunt demisia ministrului de Interne, o ancheta privind violentele fortelor de ordine, convocarea de alegeri legislative si prezidentiale anticipate", a spus Arseni Iateniuk.
 
Lidera opozitiei ucrainene, Iulia Timosenko, a lansat un apel la organizarea de manifestatii pentru inlaturarea de la putere a "dictaturii" presedintelui Viktor Ianukovici, relateaza AFP.
 
Fortele de ordine au intervenit violent, sambata dimineata, pentru dispersarea manifestantilor opozitiei adunati in centrul Kievului, zeci de protestatari fiind raniti. "Manifestantii au fost dispersati cu brutalitate, zeci de persoane fiind ranite, iar alte zeci fiind retinute", a declarat deputatul Andrei Sevcenko. "Ucraina nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie", a adaugat el.
 
Presedintele Viktor Ianukovici a renuntat, saptamana trecuta, la negocierile Ucrainei in vederea semnarii acordului de asociere cu UE.

30 noiembrie 2013 15:40
Modifică setările cookies