• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medicii romani si italieni reiau, luni, operatiile pe cord la Spitalul de Copii Marie Curie

Medicii romani si italieni reiau, luni, operatiile pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie"

Echipele de medici italieni si romani vor face, incepand de luni, noi operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, dupa cele 17 astfel de interventii realizate in intervalul septembrie - decembrie 2013.

Potrivit Ministerul Sanatatii (MS), in perioada 3 - 8 februarie, la Spitalul "Marie Curie" vor avea loc noi operatii de chirurgie cardiaca pediatrica.
 
Misiunea medicala face parte din Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.
 
Astfel, in Romania, va sosi o echipa de cinci medici si patru asistenti medicali italieni de la clinica San Donato din Milano, care, impreuna cu cinci medici si opt asistenti medicali romani vor efectua mai multe operatii la copii pentru corectarea unor malformatii congenitale cardiace.
 
Din personalul medical roman care va asista specialistii italieni in timpul operatiilor, doi medici si patru asistente medicale s-au aflat deja in programul de formare in chirurgia cardiovasculara pediatrica.
 
In 2013, MS a demarat Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, in colaborare cu clinica San Donato din Milano si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

2 februarie 2014 12:40
Modifică setările cookies