• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Melescanu: Nu am anticipat o asa crestere a numarului de alegatori din strainatate, iar cei care au plecat in excursie puteau foarte bine sa ramana in Romania sa voteze

Melescanu: "Nu am anticipat o asa crestere a numarului de alegatori din strainatate, iar cei care au plecat in excursie puteau foarte bine sa ramana in Romania sa voteze"

Ministrul de externe, Teodor Melescanu, s-a intors de la Paris, la Bucuresti, unde a si votat, in jurul orei 17. "Nu am anticipat o asemenea crestere a numarului de alegatori din strainatate, iar cei care au plecat in excursie puteau foarte bine sa ramana in Romania sa voteze". Acesta a fost raspunsul sefului diplomatiei romanesti, pentru oamenii care de azi dimineata stau in frig la cozi interminabile peste hotare.
 

Dialog reporteri - T. Melescanu

De ce nu ati ramas sa votati in strainatate?

Teodor Melescanu - Pentru un lucru foarte simplu. Am considerat ca este indecent ca eu, din Romania, sa vin sa iau locul unui roman care isi putea exercita dreptul de vot acolo si toti cei care se duc in strainatate sa voteze si nu inteleg ca puteau vota foarte bine in Romania si in aceasta situatie sa ii lase pe romanii sa poata sa isi fructifice votul.

Dvs credeti ca s-au dus romani special sa voteze in strainatate?

Teodor Melescanu - Pai am vazut declaratie. Si am vazut multa lume care s-a dus in excursii ca sa voteze. Doamna Udrea a anuntat ca se duce la Paris ca sa voteze, dna Macovei ca se duce la Londra.

Domnule Melescanu, sunt doi oameni. In fata lor sunt mii de oameni.

Teodor Melescanu - Dar credeti ca ii stiu chiar pe toti care au plecat in excursie?

Ati luat in calcul o astfel de crestere?

Teodor Melescanu - Nu

Dar cine este vinovat?

Teodor Melescanu - Nu este nimeni vinovat. Prevederile legale..

Sunteti multumit de cum s-au organizat alegerile in strainatate?

Teodor Melescanu - In conditiile legii, sunt extraordinare, pentru ca s-a sporit de trei ori si jumatate numarul celor care si-au putut exprima votul

 


16 noiembrie 2014 19:16
Modifică setările cookies