• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mesajul de Craciun al Regelui Mihai: Viata noastra publica lasa inca de dorit

Mesajul de Craciun al Regelui Mihai: "Viata noastra publica lasa inca de dorit"

Regele Mihai spune, in mesajul sau de Craciun, ca viata noastra publica lasa inca de dorit, dar spera sa fie gasita puterea de a indrepta lucrurile, primele ganduri regale indreptandu-se spre toti militarii si familiile lor, apoi catre varstnici si cei subrezi ce au nevoie de iubirea semenilor.

"Ajuns la Savarsin dupa un an plin de activitati publice, Regina si cu mine, alaturi de intreaga noastra familie, sarbatorim Nasterea Domnului nostru Isus cu speranta si credinta. Ca de fiecare data in ultimii 72 de ani ma adresez voua de Craciun cu aceeasi afectiune si bucurie. Ne indreptam recunostinta spre toti cei care in viata sau plecati dintre noi au facut astfel ca tara sa continue drumul ei greu, dar atat de frumos si de inaltator", transmite regele in mesajul sau de Craciun adresat romanilor, noteaza Mediafax.
 
In lunga sa viata, continua Regele, a avut timp sa inteleaga "rostul fundamental al soldatului in mersul natiunii".

"Gandurile mele se indreapta asadar spre toti militarii romani aflati in tara sau in misiuni de aparare a pacii in lume, precum si la sotiile, sotii, parintii si copii lor. Savarsinul este un loc binecuvantat. Innobilat de iubirea care a fost alcatuit de mama mea Regina Elena si continuat de fiica mea Principesa Mostenitoare. In atmosfera Craciunului al doilea gand al nostru se indreapta catre oamenii in varsta cu sau fara familie, in bunastare fizica sau cu sanatatea subreda. Varstnicii Romaniei au nevoie de intelegerea si iubirea semenilor, de ajutorul si incurajarea lor. Indrept un cuvant de lauda catre medicii romani care uneori in chip anonim si cu dificultati dau zile suportabile batranilor si bolnavilor nostri. Copii si tinerii tarii au astazi o viata fara granite, in fata computerelor sau calatorind pe cinci continente fara niciun complex de inferioritate ei sunt acea parte a Romaniei care ne aseaza la nivel de egalitate cu orice alta tara a lumii", se arata in mesaj.
 
Regele multumeste, totodata, parintilor si profesorilor care prin sacrificiul personal dau copiilor lor un viitor asa cum nicio alta generatie trecuta de romani nu au putut avea.

25 decembrie 2012 12:48
Modifică setările cookies