• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Messi, audiat timp de doua ore si jumatate, in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala

Messi, audiat timp de doua ore si jumatate, in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala

Internationalul argentinian Lionel Messi a fost audiat, vineri, timp de mai mult de doua ore si jumatate la tribunalul din Gava, in cazul in care este acuzat de evaziune fiscala, impreuna cu tatal sau, informeaza AFP.

Messi nu a facut nicio declaratie la iesirea din tribunal. Tatal sau, Jorge Horacio Messi, a fost audiat timp de aproximativ doua ore.
 
"Audierea a aratat marea sa dorinta de a-si rezolva situatia cu fiscul si nu de a incepe o lupta exagerata cu statul", a declarat avocatul fotbalistului, Cristobal Martell.
 
Martell a precizat ca de la inceputul procedurii familia Messi a dat dovada de transparenta si a cooperat cu autoritatile competente.
 
Lionel Messi si tatal sau sunt suspectati de o evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro, fiind acuzati ca au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009. Messi si tatal sau neaga acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.
 
La 14 august, tatal lui Messi a platit cinci milioane de euro fiscului.
 
Apararea a incercat sa il exonereze pe fotbalist de orice responsabilitate si sa il acuze pe unul dintre fostii impresari ai acestuia, Rodolfo Schinocca.
 
La randul sau, Schinocca a declarat ca el a incetat colaborarea cu Messi in 2006, inainte de perioada in cauza, si l-a acuzat pe Jorge Messi ca a vrut sa deschida "un cont offshore".

27 septembrie 2013 16:22
Modifică setările cookies