• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Metallica a sustinut un concert silentios in Antarctica, in fata a 100 de fani

Metallica a sustinut un concert "silentios” in Antarctica, in fata a 100 de fani

Trupa Metallica a sustinut un concert inedit in Antarctica, in fata unui public alcatuit din peste 100 de spectatori echipati cu casti, iar show-ul formatiei americane a fost unul "silentios", in timpul caruia instrumentele nu au fost amplificate, pentru a nu tulbura mediul inconjurator. Antarctica era singurul continent pe care celebrul grup rock american nu cantase pana acum, informeaza AFP.

La acest inceput de vara australa, concertul trupei Metallica, programat duminica, la ora locala 22.30, a putut sa se desfasoare la lumina zilei, in apropierea unui ghetar, in baza stiintifica argentiniana Carlini, sub un dom transparent, care a protejat artistii si spectatorii de vantul glacial ce matura acest continent acoperit de gheturi.
 
Purtand caciuli si protejandu-si ochii cu ochelari de soare, rockerii americani au concertat in fata catorva oameni de stiinta si a 100 de fani alesi de organizatorul concertului, o companie producatoare de bauturi carbogazoase, pe un teren plan, in apropiere de helioportul acelei baze de cercetari stiintifice.
 
Concertul a fost sonorizat gratie unui grup electrogen si a unor panouri solare, insa fara amplificatoare si microfoane, fiind difuzat printr-un streaming video online. Doar sunetele produse de toba si de vocile rockerilor american erau perceptibile.
 
Potrivit revistei Rolling Stone, acesta a fost abia al doilea concert organizat in Antarctica. Grupul rock Nunatak, compus din oameni de stiinta, s-a produs in Antarctica in 2007 in cadrul proiectului "Live Earth", o serie de concerte sustinute simultan pe toata planeta cu scopul de a sensibiliza opinia publica in legatura cu fenomenul de incalzire globala.
 
Una dintre cele mai apreciate formatii rock din istorie, Metallica s-a infiintat in 1981. De-a lungul carierei, a lansat noua albume de studio, trei albume live, doua EP-uri si a vandut peste 100 de milioane de discuri in toata lumea, fiind recompensata cu noua premii Grammy. Metallica poate fi considerata cu usurinta una dintre cele mai bune si mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. In loc sa se alinieze trendului stabilit de restul formatiilor de gen, trupa a ales sa fie mai accesibila, in acelasi timp extinzand granitele genului trash, folosind viteza si volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compozitiilor.
 
Metallica a sustinut trei concerte in Romania, dintre care cel mai recent in vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.

10 decembrie 2013 11:42
Modifică setările cookies