• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Meteo: Valori termice maxime de 38 de grade în Bucureşti, vineri şi sâmbătă. Cod galben de caniculă în estul și sudul țării

Meteo: Valori termice maxime de 38 de grade în Bucureşti, vineri şi sâmbătă. Cod galben de caniculă în estul și sudul țării

Vremea va fi caniculară în Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, iar nopţile vor fi tropicale, cu valori termice de peste 20 de grade Celsius, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, în intervalul 7 august, ora 10:00 - 8 august, ora 20:00,indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 36 şi 38 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius.
 
Cerul va fi variabil, mai mult senin vineri (7 august), în timp ce vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală în general de 50 - 55 km/h.
 
ANM a emis o avertizare Cod galben de caniculă şi intensificări ale vântului, valabilă în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă.
 
Astfel, în intervalul 7 - 8 august, pe arii extinse în regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
 
De asemenea, în jumătatea de sud a ţării local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.
 
În Dobrogea, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.
 
Zonele aflate sub avertizarea Cod galben cuprind: Municipiul Bucureşti şi judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.
 
Meteorologii precizează că valoarea ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest.

7 august 2020 10:27
Modifică setările cookies