• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Meteoritul care ascunde inauntru secrete de pe Marte a fost gasit in Maroc

Meteoritul care ascunde inauntru secrete de pe Marte a fost gasit in Maroc

A fost botezat "Black Beauty" si ascunde inauntru secretele Planetei Rosii. E vorba de un meteorit venit de pe Marte, vechi de peste doua miliarde de ani, proaspat descoperit in nordul Africii. Bucata de lava racita are un continut ridicat de molecule de apa si pare sa confirme ca pe Marte au existat la un moment dat conditii pentru dezvoltarea vietii.

„Black Beauty" sau "Frumusetea neagra" are doar 320 de grame, dar este meteoritul martian cu cel mai bogat continut geochimic, descoperit pana acum.
 
Meteoritul a fost gasit de curand in desertul marocan, iar cercetatorii cred ca ii vor ajuta sa descifreze secretele vulcanilor de pe Marte.
 
Piatra ar contine molecule de apa, ceea ce confirma ipoteza ca la suprafata planetei rosii a existat candva pretiosul lichid fara de care viata nu se poate dezvolta.
 
In jur de 100 de meteoriti de origine martiana au fost descoperiti pana acum, dar acesta este de departe cel mai valoros. Dincolo de secretele stiintifice pe care le contine, piatra a fost estimata la un milion de dolari.

5 ianuarie 2013 18:14
Modifică setările cookies