• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Breakfast at Tiffany s , locul 1 in topul cartilor care ii inspira pe cititori sa calatoreasca

"Breakfast at Tiffany's", locul 1 in topul cartilor care ii inspira pe cititori sa calatoreasca

Romanul "Mic dejun la Tiffany" ("Breakfast at Tiffany's") de Truman Capote se afla pe primul loc intr-un top al cartilor care ii inspira pe cititori sa calatoreasca in diverse zone de pe Glob, informeaza dailymail.co.uk.

Al doilea in clasamentul celor mai populare destinatii descrise in romane - aceasta fiind si principala alegere facuta de cititorii de sex masculin - a fost romanul "Stapanul inelelor", de J.R.R. Tolkien.  Aproximativ 15% dintre respondenti au calatorit in Noua Zeelanda - tara in care a fost filmat lungmetrajul inspirat de acel roman. 

Pe locul 3 s-a clasat romanul "The Beach", de Alex Garland, a carui actiune are loc in Thailanda.  Pe locurile urmatoare se afla romanele din seria "Harry Potter", de J.K. Rowling - ale caror ecranizari au fost turnate partial in Castelul Alnwick din comitatul britanic Northumberland -, "Cocosatul de la Notre-Dame", de Victor Hugo - a carui actiune este plasata la Paris - si "Captain Corelli's Mandolin", de Louis de Bernieres, un roman cu o actiune plasata pe insula greceasca Cefalonia. 

Sondajul a fost realizat de lantul de magazine de discount The Works din Marea Britanie.

"Cartile au puterea de a-i transporta pe cititorii cu multa imaginatie in tinuturi indepartate prin simpla putere a limbajului. Insa, se pare ca anumite romane pot sa ii transporte si in realitate", afirma autorul acestui articol .

Autorii unui sondaj au descoperit faptul ca multi cititori se lasa convinsi sa viziteze anumite locuri din lume intrucat acele zone sunt descrise in romanele lor preferate.


2 septembrie 2013 17:49
Modifică setările cookies