• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de persoane au manifestat la Madrid impotriva politicilor de austeritate

Mii de persoane au manifestat la Madrid impotriva politicilor de austeritate

Mii de manifestanti au iesit pe strazile Madridului la apelul sindicatelor si organizatiilor cetatenesti pentru a denunta politica de austeritate a guvernului si a exprima o serie de revendicari, relateaza AFP.

Sub sloganele "Da, putem", "Foloseste-ti forta", Summitul social, care regrupeaza sindicatele si o suta de asociatii, a convocat acest mars alaturi de Valul cetatenesc, format din colective profesionale precum educatia si sanatatea pentru apararea serviciului public, care manifesteaza de obicei impreuna.
 
La doi ani dupa venirea la putere a guvernului de dreapta condus de Mariano Rajoy, manifestantii au defilat in spatele unei pancarte albe de mari dimensiuni pe care era scris: "Judecati bancile. Salvati serviciul public, pensiile, persoanele".
 
Printre tintele lor se numara sistemul bancar ale carui probleme au contribuit la precipitarea crizei in 2008. Sosit la putere la sfarsitul lui 2011, guvernul Rajoy a supus Spania unei cure de austeritate fara precedent, cu pretul unor sacrificii dureroase. Doi ani mai tarziu, tara se indreapta catre crestere economica, insa se afla in pragul unei grave crize sociale, cu o rata a somajului de aproape 26 la suta.
 
Dupa numeroase proteste de amploare in 2011 si 2012 in intreaga Spanie, riposta sociala a pierdut din intensitate anul acesta.

24 noiembrie 2013 12:40
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies