• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de persoane evacuate in California, din calea unui incendiu de vegetatie

Mii de persoane evacuate in California, din calea unui incendiu de vegetatie

Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate la Palm Springs (California, vest), orasul fiind amenintat de un violent incendiu care a distrus deja aproximativ 9.000 de hectare de vegetatie, potrivit autoritatilor, relateaza AFP.

Aproximativ 3.000 de pompieri luptau impotriva sinistrului, cunoscut sub numele de "Mountain Fire", care a devastat Padurea nationala de la San Bernardino. Incendiul, care a izbucnit luni, a fost controlat in proportie de 15%, scrie Mediafax.
 
Peste 4.000 de case sunt amenintate de flacari, dar si aproximativ 100 de sedii comerciale, a precizat John Miller, un purtator de cuvant al serviciului american pentru Paduri.
 
Principala atractie din oras, un tramvai care transporta intr-un sfert de ora pasagerii din canicula desertului in perisajul muntos al Parcului natural Mont San Jacinto, a fost inchis pana la noi ordine, din cauza fumului.
 
Palm Springs, un oras situat in centrul unui desert, la o distanta de doua ore, cu masina, est de Los Angeles, se confrunta vara cu temperaturi infernale, care depasesc de obicei 40 de grade Celsius. Orasul, in principal rezidential, a reprezentat o atractie pentru celebritati din lumea cinematografiei, in perioada de aur hollywoodiana, si detine un patrimoniu arhitectural modernist de prim rang.

19 iulie 2013 08:37
Modifică setările cookies