• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de persoane manifesteaza la Paris impotriva politicii presedintelui Hollande

Mii de persoane manifesteaza la Paris impotriva politicii presedintelui Hollande

Cateva mii de persoane au manifestat duminica, pe ploaie, la Paris, raspunzand apelului unui grup numit "Ziua furiei", strigand "Hollande, demisia!", a constat un jurnalist AFP.

Grupul, din care fac parte mici grupuri de dreapta si de extrema-dreapta, dar si catolici conservatori ostili casatoriei intre persoane de acelasi sex, denunta "actiunea guvernamentala daunatoare care ne conduce direct spre prapastie".
 
Defilarea, care a inceput din Piata Bastilia, la ora locala 14.00 (15.00, ora Romaniei), urma sa traverseze centrul Parisului, pana la Esplanada Invalizilor. "Voi sunteti aici pentru a va exprima nemultumirea, iar ei sunt mai preocupati de aventurile lor (...) decat de somaj si libertatea poporului Frantei", a spus la microfon, un organizator, care a solicitat protectia anonimatului, referindu-se la dezvaluirea relatiei lui François Hollande cu o actrita.
 
O serie de organizatii care si-au manifestat initial interesul fata de o aceasta "Zi a furiei", al carei obiectiv era sa regrupeze toate nemultumirile de la nivelul tarii, si-au pierdut acest interes.
 
Astfel, "Manif pour Tous", varful de lance al opozitiei fata de casatoria intre persoane de acelasi sex, nu a participat.
Grupul "Bonetelor rosii", care a animat in toamna manifestatii de amploare in Bretagne (vest) impotriva introducerii unei noi taxe, s-a abtinut.
 
Frontul National (FN), partidul de dreapta al lui Marine Le Pen, a anuntat, la randul sau, ca nu ia parte la manifestatie.
In cadrul mitingului, aproximativ zece activiste feministe din cadrul grupului Femen au scandat "face-ti-o in alta parte", dupa care au fost arestate de catre fortele de ordine.

26 ianuarie 2014 18:50
Modifică setările cookies