• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Miliardarul Warren Buffett a donat actiuni Berkshire de 3,17 mld. dolari fundatiei Gates si altor patru organizatii

Miliardarul Warren Buffett a donat actiuni Berkshire de 3,17 mld. dolari fundatiei Gates si altor patru organizatii

Miliardarul american Warren Buffett a donat luni actiuni Berkshire Hathaway in valoare de 3,17 miliarde de dolari fundatiei Bill & Melinda Gates si altor patru organizatii de caritate, aceasta fiind cea mai mare contributie facuta pana acum in cadrul planului sau de peste 10 ani de a-si dona majoritatea averii, transmite Reuters.

A 12-a donatie anuala a miliardarului consta in 18,63 de milioane de actiuni Berkshire clasa B, in valoare de 170,25 dolari fiecare, la inchiderea de luni a tranzactiilor bursiere.
 
Buffett, in varsta de 86 de ani, a facut donatii de 27,54 miliarde de dolari incepand din 2006, unor cinci organizatii caritabile, intre care 21,9 miliarde de dolari catre Gates Foundation.
 
Buffett detine inca circa 17% din grupul Berkshire, pe care il conduce din 1965, chiar daca a donat peste 40% din detineri.
 
Gates Foundation, care se concentreaza pe imbunatatirea sanatatii, reducerea saraciei si sustinerea educatiei, va primi circa 2,42 de miliarde de dolari din donatiile de luni.
 
Buffett a mai facut donatii pentru Susan Thompson Buffett Foundation, care poarta numele primei sale sotii, decedate, si fundatiilor Howard G. Buffett, Sherwood si NoVo, coordonate de copiii sai, Howard, Susan si Peter.
 
Dupa donatiile de luni, Buffet ramane al patrulea cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes.
 
Inainte de anuntarea donatiilor, Forbes estima averea netata a lui Buffett la 76,3 miliarde de dolari, averi mai mari avand co-fondatorul Microsoft Bill Gates (89,4 milairde dolari), fondatorul Amazon.com Jeff Bezos (84,8 miliarde dolari) si magnatul spaniol al retailului, Amancio Ortega (81,8 miliarde dolari).
 
Gates este un prieten apropiat al lui Buffett si director la Berkshire.

11 iulie 2017 13:50
Modifică setările cookies